donderdag 17 april 2014

Lieke van Lexmond verslaggeefster in 'The Passion 2014'

Lieke van Lexmond verslaggeefster in 'The Passion 2014'

Lieke van Lexmond doet tijdens 'The Passion 2014' live verslag van de processie, dit werd dinsdag bekend gemaakt in het televisieprogramma 'Eén op Eén'.

Als nieuwsgierige verslaggeefster vraagt ze de stoet mensen die met het zes meter lange, verlichte kruis door Groningen lopen het naadje van de kous. Lieke is erg blij met haar rol:'Ik loop straks midden op straat tussen de mensen en ben heel benieuwd naar alle verhalen. Waarom lopen de mensen mee in deze tocht? Wat is hun motivatie?' De EO heeft geen problemen met het feit dat Lieke in het verleden naakt poseerde voor het mannenblad Playboy.

De processie start op de middenstip van de Euroborg en arriveert via de straten van Groningen bij het grote podium op de Vismarkt. The Passion is donderdagavond 17 april om 20.30 uur live te zien bij de EO/RKK op Nederland 1 en online via thepassion.nl.

Cast
Overige rollen zijn toebedeeld aan Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas), Beau van Erven Dorens (Verteller) en Jack van Gelder (Pilatus). De muzikale begeleiding is dit jaar wederom in handen van Eric van Tijn en een 23-koppig orkest.

Groningen
Na driemaal de Randstad is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding, het uitgangspunt van The Passion.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk, het bisdom Groningen – Leeuwarden en de noordelijke partners en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten